Muğla’nın Sakin Köşesi ” Güllük ”

[kad_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=rDqjgeikSg8″ width=420 height=200 maxwidth=420 ]

Güllük bodrumEvliliğimizin hemen ardından balayı için karar verme aşamasındaydık ki , biraz düşünüp nete,dergilere v.s. bakındıktan sonra Bodrum’a gitmeye karar verdik.Kalmak için karar verdiğimiz otel Muğla’nın Milas ilçesine yakın ”Güllük” kasabasıydı. Bodrum’u , Milas’ı ve Muğla’yı sıkça duymuştuk elbet ancak Güllük’ü açıkçası ilk  kez duyuyorduk. Şuan halen hizmet verip vermediğini bilemiyorum ancak gerek netteki olumlu yorumlar gerekse bize tavsiye eden birkaç dostumuzun da etkisiyle dört yıldızlı Labranda Corinthia isimli otele gitmeye karar vermiştik , otel de Güllük’te bulunduğu için balayımızda burada kalmak durumundaydık. Güllük ismi gibi çiçek,ağaç,yeşilliklerle dolu , Bodrum’un hareketli ve gürültülü ortamından uzak kafa dinlemeye birebir bir yer olduğunu öğrenmemiz bir kaç gün içinde oldu. Güllük kasabasında liman ve çevresinde çay bahçeleri bulunmaktaydı. Denizi Bodrum’un denizinden farksız , güzel ve berraktı,tabi limanın biraz uzağından girmek daha mantıklı geldi ve öyle yaptık. Yüksek turistik yerler ve tarihi yerlerde çevresinde bulunmakta , oraları da bir günümüzü ayırıp gezme şansımız olmuştu.

turgutreisTabi bir haftalık tatilimizin hepsini Güllük’te geçirmedik , Bodrum’a gidip kaleyi , meydanı ve sahillerini saatlerce dolaştık.Bodrum kalesine hayran olmamak içten bile değildi. Ayrıca dönmemize yakın çokça methedilen Turgutreis’e gitmeyi ve orada deniz kenarındaki çift katlı balık restaurantların birinde Levrek – yeşil salata yemeyi ihmal etmedik , çok da iyi ettik.Şimdiye kadar yediğim balık ve salatanın en lezzetlilerinden biriydi diyebilirim.Sezen Aksu müziği eşliğinde Turgutreis’in harika manzarasına dalıp kendinizden geçmemeniz mümkün değil zaten.

Bodrum’a gitmemiş kişilere gitmelerini tavsiye edeceğim gibi Turgutreis’i ve birkaç gün kafa dinlemeye Güllük’ü de tavsiye ederim. Pişman olmazsınız…

Güneş Çelebi

Hayatını dolu dolu anlık yaşayıp, ileriye dönük planlar yapmadan da duramayan, çok gezen çok tozan, biraz da yazan çizen, ucundan web tasarımcısı, girişimci ruha sahip kişi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir