Unutulmayacak Bir Belçika Tatili

Belçika, gerek tarihi yapısıyla gerekse coğrafi konumuyla oldukça etkileyici bir ülkedir. Avrupa’nın tam merkezinde yer alan bir konumu olduğunu söyleyebiliriz. Avrupa Birliği’nin başkenti konumunda olan Brüksel’in burada olması ülkeye soğuk bir hava katmamaktadır. Çünkü katılabileceğiniz çok fazla festival ve yiyebileceğiniz en güzel çikolatalar buradadır.

Gerçekten bir çikolata tutkunuz varsa Belçika’dan dönüşte yanınıza bol miktarda çikolata almanızı tavsiye ederiz. Çünkü döndükten sonra çikolataları tadını çok özleyeceksiniz. Aynı zamanda Belçika’nın gerçekten çok geniş bir bira kültürü vardır. Farklı bira tatlarını ülkede bol miktarda görebilirsiniz.

Belçika’nın bir diğer özelliği ise Avrupa’nın en yeşil ülkesi olmasıdır. Şehir merkezlerinde bile uçsuz bucaksız yeşillikler görebilirsiniz. Ülkenin insanları yer alan kurallara kesinlikle uyuyor ve sükunet içerisinde bir yaşam hakim. Bu yüzden yaşanılabilir ülkeler arasında da yer aldığını görebiliyoruz. Hatta ülkenin “huzur” kelimesiyle özdeşleşmiş bir yapısı olduğunu söyleyebiliriz.

Belçika’ya Gitmek İçin Sebepler

Belçika’nın başkenti olan Brüksel, ülkeye gitmek için en büyük sebepler arasında yer alıyor. Brüksel’de yer alan Ortaçağdan günümüze kadar korunmayı başarmış Grand Place gidilmişken mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır. Burada yer alan çikolatacılara, binaların mimari yapılarına ve ünlü restoranlara bayılacağınıza eminiz. Brüksel’in alışveriş tutkunları için de önemli noktalardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Avenue Louise ve Rue De Chartreux şehrin önemli alışveriş noktalarından birisidir.

Belçika tatili planı yapan ve farklı lezzetleri tatmaktan hoşlanan kişilerin tam bir gurme şehri olan Brüksel’i mutlaka ziyaret etmelerini öneririz. Belçika’da gidilmesi gereken yerler arasında burası her zaman ilk sırada yer almaktadır.

Belçika’da yapılması gerekenler arasında birçok madde olduğunu söyleyebiliriz. İlk olarak ülkenin büyük festivalleri vardır. Eğer gittiğiniz tarih bu festivallerden birine denk geliyorsa mutlaka katılmasınız. Sonrasında bira tadımı ve çikolata tadımı yapabilirsiniz. Aynı zamanda ülkedeki insanlar eğlenmeyi sevdiği için canınız sıkılmayacak ülkeler arasındadır.

Güneş Çelebi

Hayatını dolu dolu anlık yaşayıp, ileriye dönük planlar yapmadan da duramayan, çok gezen çok tozan, biraz da yazan çizen, ucundan web tasarımcısı, girişimci ruha sahip kişi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir