İstanbul’da Haftasonunda Yapılacak 9 Şey

Bir çoğumuz hafta sonunu iple çekeriz. Çalışırız, okuruz ve deşarj olabilmek adına kafa dağıtabileceğiniz planlar yapmak istersiniz. Bu planlarla ilgili düşük bütçeli ve keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak önerilerde bulunmak istedik.

Peki, İstanbul’da haftasonu neler yapabilirsiniz?

  • Güne kahvaltı ile başlayın.

Kahvaltı vazgeçilmez bir öğündür. Bir de çalışıyorsanız ya da okul hayatınız varsa haftasonları bu kahvaltılar daha da değerlenir. Kış bahçesi olan bir mekan seçerseniz, ya da kapalı alanda rahat edebilecekseniz hemen sevdiğiniz bir mekanda yerinizi ayırtın.

  • Salaş bir cafede kahve eşliğinde kitap okuyun.

Kahve içmek ve kitap okumak.. Her biri ayrı ayrı keyifle yapılır. Bir de ikisini salaş, sessiz, sakin bir cafede buluşturduğunuzu hayal edin..

  • Sinema/Tiyatroya gidin.

 

  • Müzeleri gezin.

Özellikle İstanbul’da yaşıyorsanız böyle bir kültürel gezi için bolca vaktiniz olacaktır. Müzelerin ücretsiz giriş kampanyalarını araştırın. Tarihi bir gezi de haftasonu sizin için güzel bir deneyim olacaktır.

  • Kısa bir tatil planı yapın.

Cuma akşamı itibariyle yapacağınız bu kısa tatil planı kafanızı rahatlatmanızı, stresten uzaklaşmanızı ve resetlenmenizi sağlayacaktır. Vakit kısa olduğundan yakın çevredeki seçenekleri tercih etmeniz daha uygun olacaktır.

  • Konsere gidin.

“Müzik, ruhun gıdasıdır” diyenler yanılmış olamazlar.

  • Galata Kulesi’nde manzaraya doyun.

  • Boğaz turuna katılın.

İstanbul Boğazı’nın keyfine tek bir sahilden doymak mümkün değil, bu turları organize eden bir çok tur şirketi bulunuyor. Bence hemen yerinizi ayırtın.

  • Adalar’da bisiklet turu yapın.

Hem İstanbul’a yakın, hemde çok uzak. Adalarla ilgili içeriğimizi burdan  http://www.rotasensin.com/en-ler/sehrin-kalabaligindan-uzakta-huzur-bulmak.html inceleyerek hangi adaya gideceğinize karar verebilirsiniz.

 

Mutlu haftasonları.. 

 

Ceren Aydın

Düşünmekle başladığım bu yolda araştırma merakım, hedeflediklerimin sonsuz hevesi eşlik ediyor bana.. Okumayı, yazmayı, gördüğümü ölümsüzleştirmeyi, öğrendiğimi paylaşmayı amaç haline getirdim.. Çünkü bu dünyaya sadece nefes alıp - vermek için gelmiş olamayız :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir